Coconoil Kókuszzsír, Kókuszolaj » Minősítések, Tudnivalók

A Coconoil Kókuszolaj a lehető legtermészetesebb összetételű, hiszen ne
m finomított, nem fehérített, nem szagtalanított, nem hidrogénezett, 
valamint nem tartalmaz GMO-t.

A Coconoil Kókuszolajok tulajdonságai

100%-os tisztaságúkokuszolaj-05

A Coconoil Kókuszolajok nem tartalmaznak semmilyen más összetevőt,
tehát nincsenek hígítva vagy felkeverve semmilyen egyéb anyaggal. A kitűnő minőségre pedig az is biztosíték, hogy a Coconoil Kókuszolaj minőségét többek között a Brit Táplálkozástudományi Intézet is ellenőrzi.

Hidegen Sajtolt

A Coconoil Kókuszolajokat hidegen sajtolással nyerik ki. Emiatt a kókuszt nem teszik ki hőhatásnak a kipréselés során, aminek köszönhetően a kókuszolaj megőrzi teljes tápanyagtartalmát. Tehát megmaradnak benne a vitaminok, ásványi anyagok és egyéb tápanyagok, valamint többek között a rendkívül erős vírus-, gomba-és baktériumellenes laurinsav is.

Nem finomított

A Coconoil Kókuszzsír nem finomított kókuszzsír, vagyis semmilyen kémiai, ipari eljáráson nem megy keresztül, ellentétben sok más forgalomban lévő termékkel, melyek ára általában olcsóbb, viszont korántsem olyan egészségesek és hatékonyak.

Nem tartalmaz GMO-t

A Coconoil Kókuszolajok teljes mértékben GMO mentesek, ami azt jelenti, hogy olyan kókuszpálmák terméséből kerülnek előállításra, amik nem mentek keresztül génmanipuláción.

Sri Lankán termesztett kókuszból készülkokuszolaj-10

A Coconoil Kókuszzsírokat Sri Lankán termesztett kókuszból állítják elő. A Sri Lankán termesztett kókuszokból készül a világ legjobb minőségű kókuszolaja, ami leginkább a kitűnő, rendkívül tiszta levegőnek és a kedvező meleg éghajlatnak köszönhető.

Az Afrikában vagy a csendes-óceáni szigeteken termesztett kókuszolajok tápanyagtartalma általában alacsonyabb, mint a Sri Lankán termesztett kókuszolajoké.

Nem fehérített

A Coconoil Kókuszolaj nem fehérített kókuszolaj. Sajnos manapság rengeteg – főként olcsóbb árkategóriájú – kókuszolaj fehérítési eljárásokon megy keresztül annak érdekében, hogy az így elért tisztább, fehérebb szín hatására jobb minőségűnek tűnjön. Azonban a fehérítéstől épp ellenkezőleg, csak romlik a kókuszolaj minősége.

Nem szagtalanított

A Coconoil Kókuszzsírok nem estek át szagtalanítási eljáráson sem.  Ez azért rendkívül fontos, mert a szagtalanítás során az illóolajokkal együtt rengeteg egyéb értékes hatóanyag is kárba veszne, megsemmisülne. 

Nem hidrogénezett

A Coconoil Kókuszolaj nem hidrogénezett kókuszolaj. A hidrogénezés egy olyan élelmiszeripari eljárás, mely célja az olaj keményítése. Ez azonban egészségtelenebbé teszi az adott olajat. Az olcsóbb kókuszolajok jelentős része hidrogénezett, csakúgy mint a margarin.

Fair Trade tanúsítvány

A Coconoil Kókuszzsír Fair trade tanúsítvánnyal rendelkezik, mely biztosítja, hogy a helyi kókuszolaj termelők hosszútávon tudják fenntartani gazdaságaikat. A Coconoil akkora árat fizet a termelőknek a felvásárolt kókuszért, amely biztosítja ültetvényeik fenntartását és fejlődését.

• Fair Choice tanusító, tovább »

Bio tanúsítványok – 3 Kontinensen

A Coconoil Kókuszolajok 3 különböző kontinensen rendelkeznek Bio tanúsítással.

Itt található néhány a Coconoil Kókuszolajat tanúsító független szervezet közül:

Control Union (EU) tanusító, tovább »
USDA ORGANI (USA) tanusító, tovább »
Soil Association (UK) tanusító, tovább »

Vegetáriánus tanúsítvány06_coconoil-bio-kokuszolaj

A Coconoil Kókuszzsírt a Brit Vegetáriánus Társaság ellenőrzi, az általuk kibocsátott tanúsítvánnyal rendelkezik.

A Coconoil Kókuszolajban nincsen semmilyen állati eredetű összetevő, így vegánok és vegetáriánusok is fogyaszthatják.

Vegetarian Society, tovább »

Biztonságos csomagolás

A Coconoil Kókuszolajok csomagolása rendkívül stabil és biztonságos, mivel erős, védőalufóliás belső zárral vannak ellátva, mely garantáltan megakadályozza az olaj kifolyását. 

Az olcsóbb kókuszolajok esetében gyakori probléma, hogy csomagolásuk nem feltétlen biztosítja az olaj biztonságos szállítását.