Kókuszolaj kúra a jobb egészségi állapotért » Miért együk?

A kókuszzsír rendszeres használata és fogyasztása számtalan egészségügyi előnnyel jár együtt, ráadásul szépségünkhöz is jelentősen hozzájárulhat. A kókuszolaj zsírsavjai nem raktározódnak el szervezetünkben, hanem azonnal energiává alakulnak át. Ennek köszönhetően a kókuszzsír nagyszerűen támogatja a fogyókúrázókat a mielőbbi fogyásban, s mindenkinek segítséget nyújt abban is, hogy megtartsa ideális testsúlyát.

A kókuszzsír egyik különlegessége rendkívül erőteljes gomba-, baktérium-és vírusölő képessége, mely által nagyon jó eredményeket tud elérni bizonyos fertőzések és betegségek elleni küzdelemben. 

Kókuszzsír kúra különböző betegségek tünetei ellen

Általánosan jó egészségi állapot mellett napi 3-4 evőkanálnyi kókuszzsír elfogyasztása segíthet megelőzni a különféle fertőzéses betegségeket, mivel hatékonyan képes erősíteni immunrendszerünk védekezőképességét.

Ha erőteljesebb hatásra van szükségünk, akkor érdemes lehet 2-3 óránként, rendszeresen fogyasztanunk a kókuszzsírt, mert így egész nap folyamatosan kaphatja az utánpótlást szervezetünk a kókuszolajból.

Arra mindenképpen ügyeljünk, hogy ne éhgyomorra fogyasszuk a kókuszzsírt – főként a kúra elején -, mert szervezetünknek hozzá kell szoknia a számára még ismeretlen kókuszolajhoz.

A következő táblázat segítséget nyújt ahhoz, hogy a testsúlyunkhoz mérten megfelelő mennyiségű kókuszzsírt tudjunk fogyasztani.

Súly (kg) Adag (evőkanál) / nap
79 felett 4
68 – 78 között 3 – 3,5
57 – 67 között 3
45 – 56 között 2 – 2,5
36 – 46 között 2
23 – 33 között 1 – 1,5
23 alatt 1

Kókuszzsír-kúra fogyás elősegítéséhez

A kókuszzsír alkalmazása igen hatékony segítséget nyújthat a súlycsökkentéshez, illetve az ideális testsúly fenntartásához is. Mindez leginkább a kókuszzsírban megtalálható ketontesteknek köszönhető, melyek étvágycsökkentő hatással rendelkeznek.

Másrészt pedig a kókuszolaj közepes láncú zsírsavjai nem raktározódnak el, hanem közvetlenül a bélből felszívódva energiává alakulnak át. Ezáltal pedig biztosított, hogy nem tudnak zsírpárnákká átalakulni.

Ahhoz, hogy kihasználhassukfogyas-zsiregetes-fogyokura-28 a kókuszzsír testsúlycsökkentő hatását, mindössze annyit kel tennünk, hogy lecseréljük az eddig használatos zsírt, olajat és vajat kókuszolajra, és ezentúl ezt használjuk sütés és főzés alkalmával. Minden ételhez használható, éppen ugyanúgy, mint a hagyományos zsírok és olajok, csak éppen annyi a különbség, hogy a kókuszsírral elkészített ételek egészségesek, és még a fogyáshoz is hozzájárulnak.

Viszont egy dologra nagyon fontos figyelnünk, méghozzá arra, hogy okvetlenül 100%-os, hidegen sajtolt kókuszolajat használjunk, mert ez a legtisztább és legegészségesebb fajta kókuszolaj. 

Fontos: A kókuszzsír fogyasztása önmagában nem elég a hatékony súlycsökkentéshez, ehhez mindenképpen szükséges a rendszeres testmozgás és az egészséges, kiegyensúlyozott étkezés is. Ezért a sikeres fogyás érdekében végezzünk megfelelő diétát és testgyakorlatokat a kókuszzsír fogyasztásával kiegészítve. 

A ketogén diéta egészségvédő hatásai

A tudomány napjainkban igen élénken vizsgálja a ketogén diéta hatásait, és lehetséges gyógyászati alkalmazási lehetőségeit, s az eddigi eredmények igen biztatóak.

A ketogén terápia egy alacsony szénhidrát-és magas zsírtartalmú diéta. Ezt a speciális terápiát legtöbbször a gyermekkorban jelentkező epilepszia tünetei ellen szokták alkalmazni. Manapság sajnos egyre több gyermek szenved az epilepsziás rohamoktól, panaszoktól, ráadásul sokszor nem elég hatékonyak a kezelésben alkalmazott gyógyszerek sem.

A ketogén diéta alatt elfogyasztott igen nagy mennyiségű zsír megemeli a szervezetben a ketontestek mennyiségét. Ezek a ketonok egyébként a zsíranyagcsere termékei, melyek a májban képződnek a glukagon nevű vegyület hatására. A ketonok a véráramban keringenek, és a sejtek energiaforrásként használják őket, mivel el tudják azokat égetni.

A ketontestek egyre nagyobb mennyiségének hatására rendkívül hatékonyan csillapodhatnak, csökkenthetnek az epilepsziás rohamok gyermekeknél, ráadásul olyanoknál is, akiknél addig nem használt a hagyományos gyógyszeres kezelés.

S mivel a kókuszzsír közepes láncolatú zsírsavjai a májban ketontestekké alakulnak át, így a kókuszzsír fogyasztása remek mód a ketonok mennyiségének növeléséhez.

Méregtelenítés kókuszolajjal

Van egy ősi módszer a szervezet méregtelenítésére a szájunk nyálkahártyán keresztül, melyet manapság olajrágásnak szoktak nevezni. Indiában és Kínában már évezredek óta alkalmazzák, s manapság nálunk is terjedőben van egyszerűsége és hatékonysága okán.kokuszolaj-12

Az olajrágás lényege, hogy valamilyen hidegen sajtolt olajjal – lehetőleg kókuszolajjalkell reggelente, éhgyomorra öblögetni a szánkat. Fontos, hogy minél jobban zubogtassuk, forgassuk szánkban az olajat, hogy lehetőleg a nyálkahártya minden felületével érintkezzen. 

Ehhez 1 evőkanál kókuszolajra lesz szükségünk, melyet legalább 15-20 percig kell szánkban zubogtatnunk, fogaink között is átszűrve. A művelet után nagyon fontos, hogy még véletlenül se nyeljük le a közben nyálkássá, és általában fehérré változott, mérgekkel, kórokozókkal tele lévő olajat, hanem köpjük azt a mosdóba.

Ezek után pedig egy nagyon alapos fogmosás és nyelvtisztítás jön, de akár sós vízzel is öblögethetünk annak érdekében, hogy semmilyen méreganyag-maradvány ne maradhasson a szánkban.

Ha minden reggel – és akár még napközben is – elvégezzük az olajrágást, akkor megszabadulhatunk a száj nyálkahártyáján keresztül kiválasztódott mérgektől, kórokozóktól, melyek egyébként az étkezésekkel újból bekerülnének a véráramba, így mérgezve folyamatosan szervezetünket.

Coconoil Bio Hidegen Sajtolt Kókuszolajok minden fent felsorolt területen alkalmazhatóak, így használatukkal valóban egészségesen süthetünk és főzhetünk, ráadásul terápiás alkalmazásukkal hozzájárulhatnak a jobb egészségi állapothoz és az ideális testsúly eléréséhez és megtartásához is.